Laat stress je niet ziek maken

Er is een verschil tussen gezonde spanning en stress.
Bij gezonde spanning maakt ons lichaam zich klaar voor actie en ontspant daarna weer. Gezonde spanning helpt vaak juist om extra goed te presteren. Als we tot actie zijn overgegaan zakt gezonde spanning weer weg.
Als opgebouwde spanning echter niet meer zakt, maar aanhoudt, spreken we van stress. Stress voelt onprettig aan en is op den duur zelfs ziekmakend.
Ziekten veroorzaakt door stress brengen persoonlijk leed en kosten de maatschappij miljarden.

Gelukkig is het goed mogelijk om met stress om te gaan. Of eigenlijk: om anders met onszelf zelf om te gaan zodat we geen stress opbouwen. Zorg voor Zorgenden biedt een praktische training aan waarin u dat kunt leren.

U leert o.a.

  • Wat stress is
  • Hoe stress ontstaat
  • Hoe het kan dat u ziek wordt van stress
  • Hoe u kan merken dat u last heeft van stress
  • Wat u kan doen om van uw huidige stress af te komen
  • Wat u kan doen om ervoor te zorgen dat u in de toekomst niet opnieuw gestresst raakt.

U raakt in deze training vertrouwd met verschillende methoden waarvan is aangetoond dat ze helpen stress het hoofd te bieden zoals: mindfulness; Rationeel Emotieve Therapie; inzichtgevende therapie, gedragstherapie en ontspanningsoefeningen.  Ook stelt u een persoonlijk burnout preventie programma op. 

Deze training is bestemd voor managers, leidinggevenden, verpleegkundigen, verzorgenden, mantelzorgers, medewerkers van ondersteunende diensten en WMO consulenten.

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van elk 2,5 uur.
De kosten zijn per persoon € 450,- inclusief lesmateriaal. Na afloop ontvangt u het certificaat van Zorg voor Zorgenden.

Voor informatie of aanmelding voor een intake-gesprek kunt u mailen naar:

M info@zorgvoorzorgenden.nl
T 024-3586117